Pepper with feta spinach filling and lemon potatoes
This meal is inspired by the Mediterranean cuisine of Greece, where the excessive use of garlic is a tradition :).
The dish is easy to prepare and works well if you need larger amounts for buffets or parties.
course
country
time
difficulty
main or starter
Greece
45min
easy
Ingredients
Serves 2 as main or 6 as starter
Potatoes
2 tbsp
olive oil
3
big potatoes
2
garlic gloves
1
lemon
4 tsp
paprika powder
1 branch
rosemary
1 tsp each
salt and pepper
Filled pepper
3
pointed pepper
3.5oz/100g
feta
1
garlic glove
handful
leaf spinach
as required
olive oil
pinch
salt and pepper
If you use frozen spinach you need about 1-2oz/50g.
Instruction
pre-heat the oven to 350°F
scrub potatoes clean, because we're using them with their skin
cut them in wedges (cut potatoes lengthwise into eighths)
put them in a big bowl and add olive oil, the garlic in slices, paprika powder, the rosemary (cut in smaller pieces), salt and pepper, the zest of the lemon and half of its juice
mix everything together and put it on a lined backing sheet and into the oven for 15min
in the meantime, cut the peppers lengthwise and remove the core and seeds
place them on another lined baking sheet
mix feta, the leaf spinach, 1 garlic clove, salt and pepper and a bit of olive oil in a kitchen machine until smooth
if you need more liquid to do so, use more olive oil or a bit milk
spread the cheese filling on the peppers
when the potatoes had their 15min in the oven, use a spatula to mix them well
put them back to the oven as well as the second sheet with the peppers (peppers above) and leave for another 15-20min
the dish is finished when the cheese filling begins to brown and the potatoes are soft in the middle and crisp on the outside (I took them out a bit to early for the photo, should've left them for another 3-4 minutes)
I hope you enjoy! :)
Zutaten
Für 2 Personen als Haupt-, bzw. 6 Personen als Vorspeise
Kartoffeln
2 EL
Olivenöl
3
große Kartoffeln
2
Knoblauchzehen
1
Zitrone, Zesten und Saft
4 TL
Paprikapulver
1 Zweig
Rosmarin
je 1 TL
Salz und Pfeffer
Gefüllte Paprika
3
rote Spitzpaprika
100g
feta
1
Knoblauchzehe
handvoll
Blattspinat (frisch oder TK, ca. 50g)
optional
Olivenöl
Prise
Salz und Pfeffer
Anleitung
Ofen auf 280°C vorheizen
Kartoffeln gründlich sauber schrubben, da sie nicht geschält werden
die Kartoffeln der Länge nach in Achtel schneiden
Kartoffeln in einer großen Schüssel mit Olivenöl, Knoblauch, Paprikapulver, Rosmarin, Salz, Pfeffer, den Zitronenzesten und dem Zitronensaft vermengen
auf einem Backblech ausbreiten und für 15min backen
in der Zwichenzeit die Paprika längs halbieren und die Kerne entfernen
die Schoten auf einem zweiten Backblech platzieren
Feta, Spinat, Knoblauch, Salz, Pfeffer und eventuell etwas Olivenöl in einem Mixer zu einer Paste verarbeiten
sollte mehr Flüssigkeit nötig sein, einfach etwas Wasser oder Milch zugeben
die Paprika mit der Paste befüllen
nachdem die Kartoffeln 15 min im Ofen waren, mit einem Pfannenwender gut durchmischen
nun kommen beide Backbleche zusammen in den Ofen (Paprika über den Kartoffeln) und werden weitere 15-20min gebacken
das Gericht ist fertig, wenn die Fetafüllung anfängt zu bräunen und die Kartoffeln innen weich und außen knusprig sind
No comments:
Post a Comment
Please feel free to share your thoughts! I'm happy about any feedback!
No comments:
Post a Comment
Please feel free to share your thoughts! I'm happy about any feedback!